Март 2012 година – месец на бяло и червен
Новини и събития
„Електростарт“ АД участва в инициативата „Мениджър за един ден“Успешно участие на Елекростарт АД в Light&BuildingЕлектростарт празнува 50-годишен юбилейЕлектростарт представи резултатите от изпълнения европейски проект за повишаване на производствПриключи учебната година в ученическите школи на ЕлектростартЕлектростарт откри собствена квалификационна програма по "Eлектроника"С нови медали и грамоти приключи учебната година в школите на ЕлектростартПоредно успешно участие на Light & Building 2016Електростарт инвестира в подобряване на производителността и експортния си потенциал с нов проеЕлектростарт получи поредно заслужено отличие

Бързи връзки
Работа в ЕлектростартПродуктов каталог

Март 2012 година – месец на бяло и червен

Новини: Март 2012 година – месец на бяло и червен

Март 2012 година – месец на бяло и червен

Мартеници и красота 

 

Идващата пролет в България се посреща с национален празник облечен в бяло и червено. В нашата държава се чества празника Баба Марта. Празникът е един от най-почитаните български обичаи и превръщат нашата страна в многоцветно изящество.

 

Баба Марта е митичен персонаж в българския фолклор. В народните вярвания, представени в пословици и приказки, името ѝ е свързано с името на месец "Март". Три са месеците, които са персонифицирани в българските митични представи - Януари, Февруари и Март. Януари и Февруари са представени като братя с лют характер - Голям Сечко и Малък Сечко. Баба Марта се смята за тяхна сестра, която ту е усмихната и добронамерена, ту непредвидимо зла. С Баба Марта и месец Март се свързват много обичаи и празници, посветени на идващата пролет. Най-известният обичай, свързан с Баба Марта, е закичването на хора и млади животни с Мартеница (усукани бяла и червена нишка) на 1 март - деня на пристигането на Баба Марта.

Електростарт посреща празника много топло, тъй като корпоративните ни цветове са точно както обичая – бяло и червено. С него ние подаряваме един на друг мартеници в знак на приятелство и благоденствие. Също така украсяваме дървета, за да превърнем празника още по-красив. Древната българска традиция се почита от нашата компания с пожелания към всички за дълъг живот, много здравe и сила! 

8 Март – международен ден на жената

Електростарт цени всяка една дама в компанията и в тази чест мъжете подаряват не само едно цвете, но букети с цветя! Ние, мъжете в Електростарт държим на нашите колежки и за да ги направим още по-щастливи и много обичани им подаряваме малки подаръци, които символизират тяхната красота и грижовност. Благодарим на всички дами, които са част от нашето голямо семейство и им пожелаваме да бъдат все така лъчезарно усмихнати и винаги пленяващи нашите сърца!

Март 2012 година – месец на бяло и червен
Март 2012 година – месец на бяло и червен
Март 2012 година – месец на бяло и червен
Март 2012 година – месец на бяло и червен