История

История

Компанията: История

Началото на фирмата е поставено през 1967 година в град Вършец с откриването на завод за електромагнитни дросели. Заводът е оборудван с немски машини и работи по немска технология, като освен електромагнитни дросели произвежда голяма гама компоненти за осветителната индустрия.

От 2000 г. фирмата е частно акционерно дружество със 100% български капитал. Производството е допълнително модернизирано, като отново се използва немска технология и оборудване за автоматизацията му. Днес Електростарт АД е единственият български производител на електромагнитни и електронни дросели, трансформатори, запални устройства и други компоненти за луминесцентни, метал-халогенни, натриеви, живачни и газоразрядни осветителни тела.

Electrostart е регистрирана търговска марка в Европейския съюз и редица държави от Близкия Изток, Северна Африка и Южна Америка. Фирмата трайно присъства на пазарите на близо 40 държави по света, разположени на 4 географски континента. По обем на произведената продукция компанията се нарежда сред 5-те водещи европейски производителя.

Бързи връзки
Работа в ЕлектростартПродуктов каталог

Новини и събития
„Електростарт“ АД участва в инициативата „Мениджър за един ден“Успешно участие на Елекростарт АД в Light&BuildingЕлектростарт празнува 50-годишен юбилей